12 tips voor een perfecte all-in vakantie in Marokko, Tunesië of Egypte

Van kinds af aan reis ik samen met mijn ouders naar verschillende landen over de wereld. Omdat we de zon te weinig zagen in ons eigen land, vertrokken we altijd op all-in vakanties. Meestal gingen we naar Marokko, Tunesië of Egypte. Heerlijk!
Maar op welke zaken moet je letten als je naar deze landen op vakantie gaat? Ik geef je met deze blog enkele tips om je vakantie zo aangenaam mogelijk te maken. Dit geldt vooral voor de drie landen die ik hierboven heb vermeld.

 1. Drink nooit van het water! Dit water is niet gezuiverd zoals bij ons. Ook al zeggen ze dat je je tanden met dit water kan poetsen, doe je dit best niet. Op deze manier krijg je buikloop, en op vakantie wil je dit zeker niet meemaken.
  Wat doe je best dan wel? Vraag altijd of je flessen plat water kan krijgen. Hier kan je dan je tanden mee poetsen en spoelen.
 2. Sta je onder de douche, houd je mond dan zeker gesloten. Heb je toch water in je mond, spuug dit dan terug uit. Zeg dit ook tegen je kinderen.
 3. Vraag altijd of je drinken kan krijgen in een plastiek beker. Aan de bar bij het zwembad en bij de bar, gebeurt het vaak dat ze de gebruikte glazen snel uitspoelen met koud water zonder zeep. Je krijgt dus een gebruikt glas terug. Voorkom dit door een beker te vragen. In het restaurant zelf zijn de glazen meestal wel gewassen. Zo niet, vraag dan aan de bar voor een plastiek beker en breng deze mee naar het restaurant van het all-in hotel.
  DSC_1494
 4. Vraag altijd drinken zonder ijsblokjes. Deze ijsblokjes zijn water van de kraan waarvan je eigenlijk niet mag drinken. Door ijsblokjes krijgen veel toeristen ook buikloop. Voorkom dit dus het best door geen ijsblokjes te vragen.
 5. Deze landen staan bekend voor opdringerige verkopers. Dus let goed op en laat je niet direct verkopen door deze praatjes. Je mag gerust afbieden. Aan toeristen vragen ze meestal meer dan het dubbele van wat de trip of het product waard is.
 6. Laat je niets wijs maken, alles wat ze verkopen van producten is nep. Ook als ze zeggen dat het echt is, het is zeker nep.

  DSC_1488

  Altijd leuk als je dit terug vindt in je kamer na het zwemmen

 7. Wissel euro’s in voor de lokale munt dat daar gebruikt wordt. Meestal zorgen ze ervoor dat je meer betaalt in euro’s, door geld van daar mee te nemen heb je dus geen enkel probleem meer. Ook willen ze geen kleingeld aannemen (1 euro of 2 euro). Dit omdat ze dit in de bank niet kunnen wisselen blijkbaar. Ze zijn dus enkel gediend met briefjes.
 8. Kom je aan op je bestemming en moet je naar de bus lopen met je koffers in de hand. Geef je koffers dan niet af. Deze mensen zijn geen personeel van de organisatie waar je bij hebt geboekt. Ze dragen je koffers naar de bus (die meestal niet ver staat) en vragen dan fooi. Ze kunnen soms heel opdringerig en chagrijnig zijn. Houd je koffers gewoon lekker zelf bij en leg deze zelf in de laadklep van de koffer zodat je zeker bent dat je koffer erin zit. Wil je toch graag dat je koffers gedragen worden, laat dit dan zeker doen en betaal achteraf zeker een fooi aan deze mensen.
 9. Ga zeker eens naar de Souks. Weet wel dat het hier heel druk kan zijn. Vanaf ze zien dat je een toerist bent klampen ze je aan en beginnen op je te roepen. Negeer de drukte en geniet van de charmes van de Souks.

  DSC_1209_3

  Kraampje met kruiden in de Souks

 10. Eet best niets als je in de Souks bent of buiten het hotel, de normen van hygiëne ligt daar anders dan bij ons. Er is dus kans dat je daarna wat misselijk wordt.
 11. Spreek altijd op voorhand een prijs af. Bv voor een taxi. Stap niet zomaar in maar onderhandel even voor de prijs. Is deze te duur, loop gewoon naar de volgende taxi en vraag de prijs. Als je je goed voelt bij de prijs, stap dan pas in. Betaal ook best per rit. Doe je toch voor heen en terug. Betaal dan voor de helft of pas op het einde van de rit.
 12. Boek altijd een hotel van 4 a 5 sterren. Zeker niet lager dan 4 sterren. De sterren daar zijn iets minder van waarde dan bij ons. In een 5 sterren hotel moet je niet verwachten van wat je in België gaat krijgen. Bij een 5 sterren hotel is meestal alles hygiënisch met goed eten en mooie kamer, zoals elk hotel in België moet zijn. Ga je lager dan 4 sterren, kan het eens gebeuren dat je op onhygiënische situaties stuit.DSC_1300_2

Deze landen zijn ontzettend prachtig en hebben elk hun charmes. Ondanks alles, geniet gewoon van je vakantie.

Ben jij zelf ook als eens op vakantie geweest naar deze landen? Zo ja, wat was jouw ervaring? Heb je aan deze tips iets gehad of komen ze zeker van pas voor de volgende reis? Laat het zeker even weten.

DSC_1167_4

Mijn uitzicht op de kamelen rit

Veel liefs
Myrthe

Advertenties

44 gedachtes over “12 tips voor een perfecte all-in vakantie in Marokko, Tunesië of Egypte

 1. MeerMetMama zegt:

  Tunesië ben ik geweest als kleutertje. Kan me er niet veel van herinneren maar we hebben gelukkig de foto’s nog. Marokko staat zeker nog op mijn to do list. Lijkt me erg mooi!! En Egypte zijn mijn ouders op rondreis geweest. Aan hun verhalen en foto’s te zien is dat zeker een land om ooit eens te bezoeken.

  Liked by 1 persoon

  • Platini's World zegt:

   Dat klopt 😊 alle Afrikaanse landen hebben dezelfde regels eigenlijk. Maar naar Egypte, Marokko of Tunesië ga je rapper op all-in vakantie. 😊 dus dacht benoem deze vooral. Maar zijn echt prachtige landen. ☺

   Liked by 2 people

  • Platini's World zegt:

   Ja inderdaad 😁 de ijsblokjes worden vaak vergeten. Is meestal ook de boosdoener dat je ziek wordt of last van je buik krijgt. 😉

   Like

  • Platini's World zegt:

   Oh sorry wist niet dat jullie dat woord niet kende. Wel goed dat je het vraagt 😁. Heb dit zelf ook vaak met de Nederlandse taal van onze buren. Buikloop wil eigenlijk diarree in het netter zeggen. 🙈 dus je krijgt gewoon last van buikpijn en diarree. Misschien moet ik dit erbij vermelden tussen haakjes. 😉

   Like

  • Platini's World zegt:

   Ja klopt, ik ben donkerblond en mij roepen ze ook altijd na. Maar als je echt blond bent met blauwe ogen heb je het natuurlijk zitten. 😉 een tip die ik u mee geef, neem altijd een man mee, dan laten ze u rapper met rust. Als meisje alleen voel ik me niet altijd veilig in deze landen. Wel jammer. Maar als ze te opdringerig zijn, gewoon zonnenbril op doen en negeren. Is het beste wat je kan doen, anders is het echt heel vermoeiend. De eerste keren is overweldigend, daarna wen je eraan. Gewoon zeker doen. 😊😉

   Like

  • Platini's World zegt:

   Je moet dit niet doen, maar is dus beter dat je het water niet inslikt. 😁 het is geen drinkbaar water daarmee. 😉 als naar daar reist, neem je dat er graag bij. 😁

   Like

 2. lauradaems zegt:

  Ik ging al eens naar Turkije, Side op vakantie en dat was zeker meegevallen! Ik denk dat het hotel maar vier sterren had, maar het was pas nieuw van voor de zomer, dus alles was wel nog heel netjes en verzorgd 🙂

  Liked by 1 persoon

  • Platini's World zegt:

   Ja klopt wel. Er zit super veel suiker in. Kan volgens mij niet super goed zijn. Maar voor een weekje valt dit wel te doen. Of waarschuwden je ouders voor iets anders? 😊

   Liked by 1 persoon

  • Platini's World zegt:

   Ik doe het al jaren en eigenlijk valt het goed mee. Het lijkt veel op papier, maar eens je het weet valt het echt goed mee. En niemand wil ziek worden op vakantie he. Heb je helemaal niets aan. 😉

   Like

 3. feliceveenman zegt:

  met deze zin heb ik een beetje moeite “Houd je koffers gewoon lekker zelf bij en leg deze zelf in de laadklep van de koffer” Bedoel je : zet je koffers zelf in de kofferruimte van de bus?

  Liked by 1 persoon

  • Platini's World zegt:

   Ja klopt. 😀 Ik betrap me er soms eens op dat ik echt schrijf op zijn Antwerps. Ben dus van België. 😉 Maar ik kan geloven dat het soms niet zo aangenaam is om te lezen. Zal het straks even veranderen. Maar je had het antwoord snel zelf gevonden. 😉

   Like

 4. Manon zegt:

  Ik ben zelf ook in Marokko geweest en ik herken de dingen over eten etc wel. Die ijsblokjes zijn inderdaad killing. Wij hebben daar voornamelijk 3*-hotels gehad en dat was ook prima, als je maar goed beoordelingen leest van hotels kan minder dan 4 of 5 sterren ook prima. Dan heb je ook weer een heel andere vakantie vind ik persoonlijk, in luxe hotels ervaar je het echte leven niet zo goed.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s